رابطه جنسی در دوران قاعدگی شرعا حرام بوده و مطابق آموزه های ادیان دیگر و همچنین عرف اجتماعات و فرهنگ های مختلف نیز کراهت شدید دارد ولیکن آگاهی از واقعیت های علمی در مورد عوارض آن از هر لحاظ برای شما مفید می باشد
آیا رابطه جنسی حین قاعدگی به سلامتی ما آسیب میزند؟
در جهان امروز، برخورد با مسائل معمول در جامعه باید همراه با آگاهی کامل از جوانب و عوارض هر عملی باشد و تایید و عدم تایید آنها از نظر بهداشتی به معنی حرام یا حلال بودن آن از لحاظ شرعی نیست. به این ترتیب، توجه داشته باشید که در اینجا به این سوال پاسخ نمی دهیم که رابطه جنسی هنگام قاعدگی حلال یا حرام است بلکه صرفاً اثرات آن بر سلامت انسان را از لحاظ علمی و با توجه به یافته های علمی تا زمان حال، بررسی میکنیم، چه بسا با توجه به نظریه عدم قطعیت، در آینده علم به زوایای جدیدتری از نتایج رابطه جنسی در دوران قاعدگی دست یافته و مسائل تازه تری برای رد یا تایید این موضوع ارائه نماید. با توجه به آنچه گفته شد و اینکه در جامعه افرادی وجود دارند که علی رغم عرف جامعه، اقدام به رابطه جنسی حین قاعدگی می نمایند و برای آگاهی بیشتر، رابطه جنسی حین قاعدگی را از منظر های مختلف بررسی می کنیم:
آیا قاعدگی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مسری عفونی میشود؟
خون محیط مناسبی برای حضور و رشد و انتقال عوامل بیماری زاست. بنابراین درصورت آلودگی یکی از طرفین به یک عامل عفونی میکروبی یا ویروسی (مثل سوزاک، سیفیلیس، کلامیدیا و عامل ایدز و ویروس تب خال) امکان انتقال این عامل به دیگری در زمان قاعدگی افزایش می یابد. علاوه بر این قاعدگی ممکن است یکی از عوامل بیرون ریختن تب خال های تناسلی در زنان باشد.
در یک مطالعه در دانشگاه میشیگان بر اساس مصاحبه های انجام شده نشان داده شد که احتمال ابتلا به عفونت های کلامیدیایی با رابطه جنسی حین قاعدگی ارتباط مستقیم دارد. در مطالعه ای دیگر رابطه جنسی هنگام قاعدگی با افزایش احتمال خطر عفونت و التهاب لگنی همراه نبوده است. در هرحال باید توجه داشت اگر به فرض طرفین رابطه آلوده به عفونت نباشند. رابطه جنسی به خودی خود منجر به مشکل خاصی از این نظر نمی شود.
رابطه جنسی چه تاثیری بر مدت زمان و شدت خونریزی در دوران قاعدگی دارد؟
گاهی ممکن است بدلیل افزایش انقباضات رحمی ناشی از ارگاسم (و اثر هورمون اکسی توسین)، بافت در حال ریزش داخلی رحم سریعتر ریزش کند و قاعدگی زودتر از زمان مورد انتظار پایان یابد. در یک مطالعه در دانشگاهی در آتن در زنان نزدیک به سن یائسگی، بررسی ها حاکی از افزایش همزمانی رابطه جنسی حین قاعدگی با افزایش میزان زمان و شدت خونریزی رحمی در زنان بود.
افزایش خونریزی از علائمی است که ممکن است افراد بدین خاطر، تشویق به برداشتن رحم در دوران نزدیک به یائسگی شوند. بعبارت دیگر احتمال داده شد که افرادی که حین قاعدگی اقدام به نزدیکی نمیکنند کمتر تحت عمل هیسترکتومی یا برداشتن رحم قرار میگیرند. در یک مطالعه دیگر بر روی 498 زن نازا، آندومتریوز با احتمال داشتن رابطه جنسی حین قاعدگی، رابطه مستقیم داشته است.
علی رغم موارد فوق، نظر بر این است که هیجانات جنسی و ارگاسم بعنوان یک فعالیت حرکتی، میتواند به کاهش دردهای رحمی حین قاعدگی نیز کمک کند و به اصطلاح اثر سودمندی داشته باشد.
آیا رابطه جنسی دهانی یا رسیدن به ارگاسم، حین قاعدگی امکان پذیر است؟
برخلاف تصور احتمالی شما، زوج های زیادی هنوز مایل هستند حتی حین قاعدگی (بطرز محدودی) به رابطه جنسی دهانی ادامه دهند. در این مورد نیز، مسائل بهداشتی در مورد احتمال انتقال عوامل بیماریزا، همانند ایجاد رابطه جنسی واژینال است، که قبلا به آن اشاره شد. ولیکن در مورد رابطه جنسی بدون دخول و رسیدن زنان به ارگاسم غیر واژینال، از هیچ نظر مانعی نداشته و با آگاهی از روش های مختلف روابط زناشویی، می تواند راه مناسبی، بدون مانع شرعی و بهداشتی، برای ایجاد رابطه ای سالم و صمیمی بین زوجین باشد.
آیا در زمان قاعدگی نیاز به استفاده از مواد ضدبارداری وجود دارد؟
با توجه به اینکه احتمال بارداری در زمان قاعدگی نزدیک به صفر است، رابطه جنسی در این دوران منجر به بارداری نشده و از این لحاظ نیازی به استفاده از روش های ضدبارداری نیست.
آیا مردم بطور معمول، هنگام قاعدگی اقدام به رابطه جنسی میکنند؟
بررسی ها نشان داده است که اقدام به رابطه جنسی حین قاعدگی چندان شایع نیست. احتمالاً پس زمینه های مذهبی، سنتی و فرهنگی مهمترین عوامل چنین ممانعتی بوده اند. برعکس مصرف الکل و ماریجوآنا، تشویق جفت به رابطه جنسی و افزایش میل جنسی حین قاعدگی از عوامل مهم منجر به رابطه جنسی حین قاعدگی بوده اند. نبود دانش و مهارتهای جنسی کافی برای ارضاء زوج بدون دخول، ممکن است یکی از عوامل مهم بروز تنش های جنسی در یک رابطه عاطفی- جنسی نه چندان مستحکم میان یک زوج و نتایج مربوط به آن (مانند روابط جنسی غیررسمی با شریک جنسی دیگر) شود.