آیا از عوارض لیزر موهای زائد اطلاع دارید؟ در روش لیزر موهای زائد ، اشعه نور متمرکزشده به فولیکولهای مو تابانده میشود، این نور توسط رنگدانه داخل فولیکول مو جذب میشود و بدین ترتیب فولیکول مو سوزانده میشود و از بین میرود.
در لیزر موهای زائد از دستگاههای لیزر متفاوتی استفاده میشود. این روش برای اولین بار تنها برای موهای تیرهرنگ و پوستهای رنگ روشن معرفی شد. با استفاده از تکنولوژیهای جدید امروزه، به روشی ایمن میتوان لیزر موهای زائد را برای پوستهای تیرهتر و موهای روشنتر نیز به کار برد.
نور لیزر هر چیزی که تیرهرنگ باشد را گرم میکند و میسوزاند. با گرم کردن و سوزاندن موی تیرهرنگ داخل فولیکول مو، خود فولیکول نیز آسیب میبیند و از بین میرود. هرکدام از موهای بدن ما دارای یک چرخهی رشد و استراحت هستند. در یک زمان مشخص بیشتر موهای بدن ما در فاز استراحت هستند و تعداد کمی از آنها در فاز رشد هستند.
درصورتی که در هنگام لیزر موهای زائد ، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر بر آن اثری ندارد. به همین دلیل است که برای از بین بردن تمامی موها به چندین جلسه درمان با لیزر، با فواصل زمانی مشخص نیاز است. با هر جلسه رفع موهای زائد تعدادی از فولیکولهای فعال مو سوزانده میشوند و بالاخره پس از مدتی تمامی موها از بین میروند.
لیزر به عنوان بهترین روش از بین بردن موهای زائد اندام تناسلی ( بیکینی) می تواند علاوه بر رفع موهای زائد ناحیه تناسلی یا لیزر بیکینی ؛ سایر مزایا نظیر کاهش یا رفع تیرگی ناحیه تناسلی ، جلوگیری از زخم و خونریزی، بهبود کیفیت روابط جنسی گردد.
یکی از پیشرفتهترین دستگاه های لیزر دنیا برای رفع موهای زائد، لیزر الکساندریت (Apogee) است، این لیزر در شرکت آمریکایی Cynosure ساخته شده است. از ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه فوق العاده قابلیت تنظیم طول موج (pulse Duration) و میزان انرژی مورد نیاز برای درمان انواع مختلف مو و پوست است.
در میان روش های موجود در دنیا برای از بین بردن موهای زائد، این دستگاه دارای بیشترین کارایی و کمترین خطر است. لیزر موهای زائد با لیزر الکساندرایت برای طولانی مدت باقی خواهد ماند و هیچ عوارضی ندارد و انتظارات بیمار را برآورده میکند. عوارض لیزر موهای زائد را در ادامه مقاله برایتان آورده ایم.
اگر بدنبال لیزر کردن با الکساندرایت در کلینیکی خاص هستید با شماره کلینیک تسنیم
جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید و وقت بگیرید . 02122764588
کد تخفیف جهت ایاب و ذهاب رایگان nabzema2265
لیزر آلکساندرایت در میان انواع لیزرهایی که در بازار موجود است، بیشترین تاثیر را برای از بین بردن موهای تیره و ضخیم دارد، با داشتن این ویژگی بارز لیزر آلکساندرایت برای نژاد ایرانیان مناسب است.
۱-وجود اختلالات هورمونی
از آنجا که اختلالات هورمونی مانند سیکل قاعدگی، ریزش موی سر، جوشهای مکرر صورت و سابقه نازایی در بسیاری از بیماران پرمو دیده می شود حتما بیمار باید از این جهت بررسی شود و گرنه درمان با لیزر تاثیر نداشته و به درازا خواهد کشید.
۲-مصرف دارو های خاص
بعضی داروها مانند کورتونها، هورمونها و مینوکسیدیل باعث رشد موهای زائد می شوند. در این بیماران لیزر اثر مناسب را نخواهد داشت.
۳-وجود بعضی بیماریها
در بعضی بیماری ها مثل پسوریازیس، لیکن پلان، ویتلیگو (برص) احتمال پیدایش ضایعات در محل لیزر وجود دارد.
۴-سابقه گوشت اضافه در محل عمل
انجام لیزر در این بیماران احتمال دارد ،سبب ایجاد اسکار هیپرتروفیک شود و بهتر است انجام نگیرد.
۵-سابقه تبخال مکرر
در این بیماران از ۲۴ ساعت قبل تا یک هفته بعد از لیزر باید داروهای ضدتبخال مثل آسایکلوویر استفاده شود.
۶-سابقه عفونت فعال مثل جوشهای چرکی
در صورتی که بیمار جوش چرکی یا هر کانون عفونی دیگری در محل لیزر مو داشته باشد باید تا زمان درمان آن عفونت لیزر به تعویق بیفتد.
۷-برنزه بودن
به هر روشی که فرد باعث برنزه شدن پوست خود شده باشد، اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریم، احتمال سوختگی پوست و ایجاد لک به دنبال لیزر بسیار زیاد است. در این بیماران بهتر است درمان تا زمان از بین رفتن رنگ به تعویق بیفتد و در این مدت بیمار از ترکیبات ضدلک و ضدآفتاب استفاده کند.
۸-وجود تاتو یا خال یا کک و مک در محل لیزر
از آنجا که انجام لیزر مو می تواند باعث کمرنگ شدن این ضایعات شود باید از قبل به بیمار در مورد این مسئله تذکر داد.
۹-مصرف ایزوترتینویین
ایزوترتینویین نوعی ترکیب vita مثل راکوتان است که برای درمان جوشهای مقاوم به کار میرود. اگر بیمار از این دارو استفاده می کند چون باعث حساس شدن شدید پوست به نور لیزر و افزایش احتمال سوختگی و اسکار و لک میشود حداقل ۶ ماه باید لیزر مو را به تعویق انداخت.
۱۰-مصرف داروهای حاوی طلا
این داروها در بعضی بیماران رماتیسمی به کار می روند و نباید در این بیماران لیزر انجام داد.
۱۱-سابقه بیماریهایی مثل لوپوس
این بیماریها پوست را به نور حساس می کنند و بهتر است لیزر در آنها انجام نشود.
۱۲-افراد باردار
هرچند که هیچ مدرکی دال بر صدمه به جنین در لیزر مو وجود ندارد اما بهتر است در بیماران باردار لیزر را به تعویق بیندازیم.
منبع نبض ما https://nabzema.com/36821/%D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D8%A7%D8%A6%D8%AF-%DA%86%D9%87-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F
انجیر شیرین مزه است و مغذی است و بومی آسیای غربی و کشورهای اطراف مدیترانه است. درخت انجیر ارتفاعی بین 3 تا 9 متر دارد و برگ های پنجه ای شکل دارد. انجیر جزو خانواده توت است، نسبت به سرمای شدید حساس است و بیشتر در مناطق معتدل و نیمه گرم کاشته می شود. انجیر از زمان های قدیم به عنوان درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری ها به کار می رود. انجیر دو نوع خوراکی و غیر خوراکی دارد که در این مطلی می خواهیم خواص انجیر خوراکی را به شما بگوییم.
انجیر به دلیل طعم شیرین، ملایم و کاربردهای متعددی که دارد مورد توجه قرار گرفته است، کم کالری است و چربی هم ندارد. یک عدد انجیر بزرگ فقط 47 کالری دارد. اگر می خواهید وزن کم کنید، مصرف انجیر ( در حد اعتدال ) حایگزین خوبی برای میان وعده های سالم می باشد.
ارزش غذایی انجیر تازه و انجیر خشک متفاوت است. محتوای تغذیهای ۱۰۰ گرم انجیر تازه عبارت است از:
۷۴ کالری؛
۱۹ گرم کربوهیدرات؛
۰,۷ گرم پروتئین؛
۰,۳ گرم چربی؛
۳ گرم فیبر؛
۲۳۲ میلیگرم پتاسیم (۷ درصد DV یا ارزش روزانه)؛
۰,۱ میلیگرم منگنز (۶ درصد DV)؛
۴,۷ میکروگرم ویتامین کا (۶ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ویتامین ب۶ (۶ درصد DV)؛
۱۷ میلیگرم منیزیم (۴ درصد DV)؛
۳۵ میلیگرم کلسیم (۴ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم تیامین (۴ درصد DV)؛
۱۴۲ واحد ویتامین آ (۳ درصد DV)؛
۲ میلیگرم ویتامین سی (۳ درصد DV).
ارزش غذایی انجیرخشک بیشتر از انجیر تازه است. محتوای تغذیهای ۱۰۰ گرم انجیر خشک عبارت است از:
۲۴۹ کالری؛
۶۳,۹ گرم کربوهیدرات؛
۳,۳ گرم پروتئین؛
۰,۹ گرم چربی؛
۹,۸ گرم فیبر؛
۰,۵ میلیگرم منگنز (۲۶ درصد DV)؛
۱۵,۶ میکروگرم ویتامین کا (۱۹ درصد DV)؛
۶۸ میلیگرم پتاسیم (۱۹ درصد DV)؛
۶۸ میلیگرم منیزیم (۱۷ درصد DV)؛
۱۶۲ میلیگرم کلسیم (۱۶ درصد DV)؛
۰,۳ میلیگرم مس (۱۴ درصد DV)؛
۲ میلیگرم آهن (۱۱ درصد DV)؛
۶۷ میلیگرم فسفر (۷ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ویتامین ب۶ (۶ درصد DV)؛
۰,۱ میلیگرم ریبوفلاوین (۵ درصد DV)؛
۰,۵ میلیگرم زینک (۴ درصد DV).
انجیر یکی از غنیترین منابع گیاهی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است، ازجمله:
ویتامین A
ویتامین C
ویتامین K
ویتامینهای گروه B
پتاسیم
منیزیم
زینک
مس
منگنز
آهن
مواد معدنی و ویتامینهای سرشار موجود در انجیر، بهتنهایی یک دلیل عالی برای گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانهتان است.
آنتی اکسیدان های مختلفی که انجیر دارد برای سلامت بسیار عالی هستند. اکسیداسیون می تواند تمام بدن را تحت تاثیر قرار دهد، آسیب ناشی از آن بسیاری از بیماری ها، پیری و سرطان مرتبط هستند. انواع انجیر به عنوان یکی از خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان هستند و باعث پیشگری از بروز این مشکلات کمک می کند.
بعضی از انواع انجیر نسبت به بقیه دارای آنتی اکسیدان های بیشتری هستند اما اکثر آنها از پلی فنول غنی هستند که باعث مبارزه با استرس اکسیداتیو می شود. این تقویت کننده های طبیعی سلامت در میوه، پالپ و پوست انجیر وجود دارند. مطالعات نشان داده انجیرهایی که به روش درست خشک می شوند، ترکیبات فنولی بیشتری دارند و میزان فعالیت های آنتی اکسیدانی آنها نسبت به انجیر تازه و نیمه خشک بیشتر می باشد.
به همین دلیل است که انواع انجیر همیشه مورد توجه هستند؛ انجیر خشک را می توانید خیلی راحت نگهداری کنید و برای مواقعی که به میوه تازه درسترسی ندارد می توانید از آن استفاده کنید.
انجیر در طب سنتی بسیار شهرت دارد و به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری هایی مانند سرطان به کار می روند. برای مثال نتایج مطالعهای که در دانشگاه داروسازی چین انجام شد، نشان میدهد که برخی از عناصر موجود در انجیر برای انواع مختلف سلولهای سرطانی انسان سمی است.
اگرچه به تحقیقات بیشتری در اینباره نیاز است اما با وجود یافتههایی که تاکنون بهدست آمده، نظریههایی وجود دارد که محققان را به کشف اطلاعات بیشتر دربارهی نحوهی مبارزهی ترکیبات بیواکتیو انجیر با بیماریهای مختلف تشویق میکند.
هزاران سال است که انجیرها برای درمان بیماریهای رایج متعدد بهکار میروند. بیش از ۴۰ بیماری مرتبط با دستگاههای گوارشی، غدد درونریز،تناسلی و تنفسی با میوهی انجیر، عصاره و ترکیبات درخت آن درمان شدهاند.
مطالعات نشان دادهاند که انجیرها در درمان کمخونی، سرطان، دیابت، جذام، بیماری های کبد، فلج، بیماریهای پوستی، زخم معده، عفونتهای دستگاه ادراری و گوارشی مؤثرند. درخت انجیر و میوهی آن در ساخت داروهای جدید نیز لحاظ میشوند و محققان امیدوارند که همچنان مصارف دارویی جدیدی برای این گیاه پیدا کنند.
یکی دیگر از خواص انجیر این است که بهعنوان یک عامل ضدباکتری و ضدقارچی طبیعی عمل میکند. یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات دارویی و گیاهی دانشگاه ملی مالزی انجام شد، به نتایج دو مطالعهای که توانایی عصارهی انجیر را در مبارزه با یک رشته از باکتریهای دهان و همچنین قارچها و میکروبهای مختلف نشان میدهد، اشاره کرد.
همچنین مطالعات انجامشده روی ماهی کپور علفخوار، تأثیر انجیر را در تحریک پاسخ سیستم ایمنی نشان میدهد و درنتیجه انجیر را بهعنوان تقویت کننده فوقالعادهی سیستم ایمنی بدن معرفی میکند. به همین دلیل است که انجیر در درمان بیماریهای رایج ناشی از باکتریها و سایر مهاجمها مؤثر عمل میکند.
پتاسیم و فیبر، دو جزء حیاتی یک رژیم غذایی سالم هستند که بسیاری از مردم در رژیم غذاییشان آنها را به مقدار کافی دریافت نمیکنند. انجیرها چه بهصورت تازه و چه بهصورت خشک، مادهی غذایی پرفیبری هستند و بسته به نحوهی آمادهسازیشان چیزی بین ۷ تا ۱۹ درصد از پتاسیم موردنیاز روزانهی شما را تأمین میکنند. بنابراین مصرف انجیر کمبود پتاسیم بدن را جبران میکند.
فیبر به عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مؤثر است و با سیر نگه داشتن شما کاهش وزن را آسان میکند. پتاسیم در تمام سلولهای بدن وجود دارد و برای حفظ عملکردهای طبیعی بدن ضروری است. انجیر خشک منبع عالی منگنز، منیزیم و کلسیم است که هیچکدام در رژیم غذایی روزانهی ما به مقدار کافی وجود ندارند. مصرف انجیر بهعنوان میانوعده، یک راه کمکالری برای افزایش میزان این مواد مغذی ضروری و بهرهگیری از خواص انجیر است.
تنها میوهی انجیر نیستند که برای سلامتی مفید است. شواهد نشان میدهند که برگ انجیر نیز به کنترل علائم دیابت کمک میکند.
مطالعهای دربارهی خواص انجیر که در سال ۲۰۱۶ روی موشها انجام شد، نشان داد که فیکوسین – عصارهی برگ درخت انجیر – حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و دارای خواص ضددیابتی است. همچنین مطالعهی دیگری در سال ۲۰۰۳ نشان داد که عصارهی انجیر با متعادل کردن میزان ویتامین E و اسیدهای چرب خون در درمان دیابت نقش دارد.
دربارهی اینکه آیا انجیرمیتواند ضمیمهی مناسبی برای برنامهی کلی کنترل دیابت شما باشد یا خیر، با پزشکتان صحبت کنید. به یاد داشته باشید که مصرف انجیر به هیچوجه جایگزین مصرف غذاهای سالم، داروهای مربوط به کاهش قند خون و غیره نیست.
در برخی سنتهای طب عامیانه، انجیرها برای درمان انواع مشکلات پوستی مانند اگزما، لکوپیس (ویتیلیگو) و پسوریازیس بهکار میروند. هرچند هیچگونه مطالعات علمی و قطعی در این زمینه وجود ندارد اما شواهد و تحقیقات اولیه امیدوارکننده هستند.
با توجه به مطالعهای تطبیقی که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، لاتکس (شیرابه) درخت انجیر در درمان زگیل مؤثر است. در این مطالعه، ۲۵ نفر لاتکس درخت انجیر را به زگیلهای یک سمت بدنشان مالیدند.
نتیجه این بود که زگیلهای سمت دیگر بدن آنها منجمد شدند (مانند کرایوتراپی). تأثیر لاتکس درخت انجیر فقط اندکی کمتر از کرایوتراپی بود و هیچگونه عوارض جانبیای ایجاد نکرد.
انجیر تازه در تهیهی نوعی ماسک صورت تقویتکننده و غنی از آنتیاکسیدان بهکار میرود. فقط کافی است چند عدد انجیر را له کنید و با حرکات دایرهای روی پوستتان بمالید. برای افزایش خواص مرطوبکنندگی ماسک میتوانید یک قاشق غذاخوری ماست نیز به آن اضافه کنید.
اجازه بدهید ماسک ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورتتان بماند، سپس پوستتان را کاملا با آب ولرم بشویید. اگر به لاتکس حساسیت دارید، از این ماسک برای پوستتان استفاده نکنید. انجیر لهشده، درمان خانگی محبوب برای رفع آکنه نیز هست اما تاکنون هیچگونه شواهد علمی در اینباره بهدست نیامده است.
انجیر منبع خوب ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی مختلف است. بهبود سلامتی کلی بدن شما اغلب پوستتان را متعادل میکند و باعث گردش خون بهتر میشود. اگر احساس میکنید با خوردن تعداد بیشتری انجیر پوستتان بهتر شده است، این روند را ادامه بدهید.
از مواد تشکیلدهندهی انجیر در بسیاری از شامپوها، نرمکنندهها و ماسکهای مو استفاده میشود. گمان میرود که این میوه، باعث آبرسانی به مو، تقویت مو افزایش رشد موها میشود.
در رابطه با خواص انجیر برای مو، تحقیقات علمی کافی وجود ندارد، اما برخی شواهد نشان میدهند که بعضی از ویتامینها و مواد معدنی موجود در انجیر به حفظ سلامت موها کمک میکنند.
محققان در مطالعهای به بررسی نقش زینک و مس در ریزش مو پرداختند. بهنظر میرسد که کمبود هریک از این دو مادهی معدنی باعث ریزش مو میشود. نتایج مطالعه تأیید کردند که ریزش مو ممکن است با کمبود زینک (زینک به ترمیم فولیکول مو سرعت میبخشد) مرتبط باشد اما نقش کمبود مس در ریزش مو تاکنون تأیید نشده است.
مطالعهی دیگری، تغذیهی زنانی که در دوران یائسگی به ریزش مو دچارند، بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که چندین مادهی مغذی موجود در انجیر به حفظ سلامت مو کمک میکنند که عبارتند از:
زینک
مس
سلنیوم
منیزیم
کلسیم
ویتامینهای گروه B
ویتامین C
هر ۳ عدد انجیر تقریبا ۵ گرم فیبر دارد. این غلظت بالای فیبر به عملکرد رودهای منظم و سالم کمک و از یبوست جلوگیری میکند. فیبر باعث افزایش حجم مدفوع میشود و بنابراین نهتنها از یبوست جلوگیری میکند، بلکه اسهال و حرکات رودهای ناسالم یا نامنظم را نیز از بین میبرد.
فیبر موجود در انجیر به کاهش وزن کمک میکند، بنابراین اغلب مصرف آن به افراد چاق توصیه میشود. با اینحال کالری زیاد انجیر بهخصوص هنگامی که با شیر مصرف شود، به افزایش وزن منجر میشود. مصرف چند عدد انجیر برای دریافت مقدار مواد مغذی توصیهشده کافی است، بنابراین در مصرف آن زیادهروی نکنید.
کاهش سطوح کلسترول، یکی دیگر از خواص انجیر است. انجیر حاوی پکتین -یک فیبر محلول- است. هنگامی که فیبر در دستگاه گوارش حرکت میکند، در طول مسیرش در روده، تودههای کلسترول اضافی را جمعآوری و آنها را به دستگاه دفع منتقل میکند تا از بدن خارج شوند. پکتین موجود در انجیر بهعنوان یک فیبر محلول، حرکات روده را نیز بهبود میبخشد. انجیر یکی از پرفیبرترین مواد غذایی موجود است که بهعنوان ملین طبیعی عمل میکند. مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی، با پیشگیری از بیماریهای دستگاه گوارش نظیر سرطان رودهی بزرگ (کولون) به سلامت عمومی بدنتان کمک کند.
انجیر خشک حاوی فنول، امگا ۳ و امگا ۶ است. این اسیدهای چرب، خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونر قلب را کاهش میدهند. بهعلاوه، برگ انجیر روی تریگلیسیرید اثر مهارکننده دارد و میزان آن را کاهش میدهد. تریگلیسیرید یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی مختلف است.
فیبر حرکات روده را افزایش میدهد و بنابراین به افزایش حذف رادیکال های آزاد و سایر مواد سرطانزا بهخصوص در کولون (رودهی بزرگ) کمک میکند.
ثابت شده که فیبر موجود در انجیر در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. تعادل هورمونی در زنان پس از سن یائسگی، اغلب دچار نوسان میشود. عملکرد دستگاههای بدن آنقدر باهم مرتبط است که بههم خوردن تعادل هورمونها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود که به نوبهی خود، توانایی آنتیاکسیدانها را برای مبارزه با رادیکالهای آزاد- از عوامل اصلی ایجاد سرطان- تحت تأثیر قرار میدهد. انجیر با تأمین فیبر، خط دفاعی بدن را برای مقابله با سرطان تقویت میکند.
ما معمولا سدیم را ازطریق مصرف نمک وارد بدن خود میکنیم. مصرف زیاد نمک و کاهش میزان مصرف خوراکیهای حاوی پتاسیم به فشار خون بالا منجر میشود. انجیر سرشار از پتاسیم است و سدیم بسیار کمی دارد، بنابراین مادهی غذایی مناسبی برای مقابله با اثرات مخرب پرفشاری خون تلقی میشود. این ویژگی انجیر باعث آرامش و تمدد اعصاب نیز میشود.
درمان برونشیت یکی دیگر از خواص انجیر است. با تهیهی دمنوش میتوانید از مواد شیمیایی موجود در برگ انجیر بهرهمند شوید. دمنوش برگ انجیر برای تسکین بیماریهای تنفسی مختلف مانند برونشیت تجویز میشود و بهعنوان راهی برای پیشگیری و کاهش علائم آسم نیز بهکار میرود.
انجیرها بهطور سنتی در شبهقارهی هند و چند منطقهی دیگر از جهان بهعنوان مرهم و تسکیندهندهی بیماری های مقاربتی بهکار میروند. مصرف این میوه بهصورت خوراکی یا موضعی باعث کاهش علائم بیماریهای مقاربتی میشود، گرچه به تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص شود که انجیرها دقیقا روی کدام علائم و کدام بیماریهای مقاربتی تأثیر مثبت میگذارند.
قرنهاست که مصرف انجیر را برای درمان ناباروری، درمان ناتوانی جنسی مردان یا اختلال نعوظ و دیگر اختلالات جنسی توصیه میکنند. اثر این میوه در درمان اختلالات جنسی به بخش مهمی از اسطورهشناسی و فرهنگ آن مناطق تبدیل شده است و اغلب از انجیر بهعنوان یک مکمل جنسی یا باروری قدرتمند یاد میشود. میزان اثرگذاری انجیر بهعنوان داروی تقویتکنندهی جنسی، بحثبرانگیز است. احتمالا مقدار زیاد ویتامینها و مواد معدنی ارزشمند موجود در انجیر باعث افزایش ناگهانی انرژی و بنیهی بدن است که مردم آن را با افزایش میل جنسی اشتباه میگیرند. به منظور تقویت توانایی جنسی، ۲ تا ۳ عدد انجیر را بهمدت یک شب در شیر خیس کنید و صبح روز بعد آنها را میل کنید.
انجیرها غنی از کلسیم هستند. کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی برای تقویت استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان است. فسفر سرشار موجود در انجیر نیز به ساخت استخوان کمک میکند و درصورت بروز آسیب یا تخریب استخوانها باعث رشد مجدد آنها میشود.
افرادی که مقدار زیادی سدیم از طریق رژیم غذاییشان دریافت میکنند، ممکن است به دفع کلسیم در ادرار دچار شوند. میزان بالای پتاسیم انجیر به جلوگیری از این وضعیت کمک و میزان ضایعات ادرار را تنظیم میکند. پتاسیم دفع کلسیم را به حداقل میرساند و درعینحال باعث خروج اسید اوریک و سایر سموم از بدن میشود.
علت اصلی کاهش بینایی در سالمندان، دژنراسیون ماکولاست. میوههایی مانند انجیر در کمک به پیشگیری از این نشانهی رایج پیری بسیار مفیدند.
میزان بالای موسیلاژ (مواد لعابدار) در انجیر به التیام گلودرد و محافظت در برابر آن کمک میکند. طبیعت آرامشبخش (تسکیندهنده) انجیر و شیرههای طبیعی آن، درد و فشار روی طنابهای صوتی را نیز کاهش میدهد.
انجیر در درمان سیاهسرفه، درمان آسم و دیگر اختلالات تنفسی سیار مفید است. به سلامت دستگاه گوارش کمک میکنند و در درمان یبوست، سوءهاضمه، درمان معده درد و سایر بیماریهای رودهای مؤثرند. مصرف انجیر برای پایین آوردن تب، درمان گوش درد، درمان جوش، درمان آبسه و بیماریهای مقاربتی مفید است. انجیر دارای سطح بالایی از آلکانهاست و بنابراین به تنظیم PH بدن کمک میکنند. انجیر غنی از فلاونوئیدها و پلیفنولها- آنتیاکسیدانهایی که از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند- است. انجیرها آرامبخش و ملین هستند، چربی و قند کمی دارند و برای سلامت کبد نیز بسیار مفیدند.
تداخلات دارویی و آلرژی به انجیر چندان متداول نیست، بنابراین بیشتر افراد میتوانند بدون هیچگونه نگرانی تعداد متعادلی از آنها را به رژیم غذاییشان اضافه کنند. با اینحال، چند عارضهی جانبی احتمالی وجود دارد که خوب است از آنها آگاه باشید.
با توجه به مطالعهای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد افرادی که به شیرهی خام کائوچو یا گردهی درخت غان (توس) آلرژی دارند، ممکن است به انجیر نیز حساسیت داشته باشند. انجیرها جزو خانوادهی توتها (موراسه) هستند.
اگر به سایر میوههای خانوادهی توت مانند جکفروت، توت آمریکایی (پرتقال اوسیج) و سیب شکری آلرژی دارید، ممکن است به انجیر نیز حساسیت داشته باشید.
ویتامین K، یک غلیظکنندهی خون طبیعی است. انجیر خشک و تازه سرشار از ویتامین K است. اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) مصرف میکنید، مهم است که میزان مصرف روزانهی ویتامین K را ثابت نگه دارید.
طوری برنامه ریزی کنید که وقتی انجیر میخورید، بیش از مقدار معمول روزانهتان ویتامین K مصرف نکنید.
همانطور که گفتیم انجیر ملین است و این خاصیتش به درمان یبوست کمک میکند. مصرف بیشازحد انجیر ممکن است باعث شل شدن مدفوع یا اسهال شود. اگر پس از خوردن انجیر به اسهال دچار میشوید، میزان مصرفتان را کاهش بدهید.
افزایش رشد عضلاتهمانطور که گفته شد، پروتئین وی به طور طبیعی حاوی BCAA (آمینواسیدهای شاخهدار) است. بنابراین چرا یک مکمل جداگانه مصرف کنیم. حتی یک پروتئین باکیفیت هم شامل بخشی از این آمین واسید است، که ممکن است با آمینو اسیدهای دیگر ترکیب شود. آمینو اسیدها برای جذب شدن با هم رقابت می کنند. برای دریافت تمام فواید آمینو اسید، مکمل اختصاصی دیگری لازم است.
نکته اصلی چیست؟ این آمینو اسید چه وظیفهای دارد؟ اصلیترین دلیلی که مردم به مکملها روی میآورند، رشد عضلات است. نشان داده شده که آمینو اسید لوسین به طور مشخص بعد از ورزش به نوعی تنظیم کننده است و پروتئین را برای رشد عضلات سنتز میکند.
استرسی که شما در هنگام ورزش دارید باعث تحریک و تشویق آن میشود. حالا بدن شما آنچه که برای رشد و آماده سازی بهتر برای تمرینات بعدی را لازم است را در اختیار دارد. در مجموع مکمل آمینو اسید با بهبود ریکاوری عضلات، افزایش سطوح تستوسترون و افزایش غلظت هورمون رشد، توانایی افزایش توده عضلانی را دارد.
جالب توجه است مطالعاتی که در سال ۲۰۱۱ بر روی ۷ داوطلب مرد در طول انجام تمریناتی برای کاهش گلیکوژن طراحی شده بود، به یک گروه از آنان آمینو اسید شاخهدار داده شد و به گروه بعدی دارونما. ذخیره گلیکوژن در گروهی که آمینو اسید شاخهدار مصرف کرده بودند حفظ شد و ۱۷.۲ درصد باعث افزایش عملکردشان شد.مکمل آمینو اسید روشی که بدنتان از سوخت های قبلی، کربوهیدرات و چربی استفاده میکنند را تغییر میدهد. در اغلب ورزشکاران خصوصاً آنهایی که فعالیتهای شدید مثل دویدن را انجام میدهند، مشکل اصلی کاهش گلیکوژن است که باعث خستگی میشود و عملکردشان را ضعیف میکند.
فکر میکنید چطور این آمینو اسید باعث حفظ ذخیره گلیکوژن در ورزشکاران شد؟ با چربی سوزی. مصرف آمینو اسید میتواند باعث تبدیل چربی به انرژی و افزایش سوخت و ساز شود. برای آنهایی که قصد چربی سوزی دارند، یا ورزشکارانی که رژیم کم کربوهیدرات دارند این آمینو اسید به سوخت رسانی و چربی سوزی بدنشان کمک میکند.
اگر چه اکثر مکملهای چربی سوز دارای سطح بالایی از محرکها و مواد دیگری هستند که مدعی افزایش سوخت و ساز میباشند، اما مکمل آمینو اسید نیز میتواند در چربی سوزی شکم نقش داشته باشد. بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۷ در "Menopause" منتشر شده است، مصرف مکمل آمینو اسید سویا به مدت ۳ ماه با افزایش چربی شکمی در زنانی که در سنین یائسگی بودند، مبارزه کرد. مصرف مکمل آمینو اسید در کنار یک رژیم غذایی در مقایسه با حالتی که تنها رژیم بگیرید، میتواند سرعت چربی سوزی را افزایش دهد.
با توجه به یافتههای بالا، آمینواسید BCAA توانایی رفع و خنثی کرن خستگی ذهنیتان که گاهی در طول تمرینات طولانی اتفاق میافتد را دارد. که در واقع به علت رابطه این آمینواسید با تریپتوفان است. معمولاً وقتی آمینواسید شاخهدار در بدن افت میکند، بدن تریپتوفان بیشتری تولید میکند که باعث ترشح سروتونین در مغز میشود و در نتیجه موجب ایجاد خستگی و همینطور خستگی ذهنی میشود. آمینواسید شاخهدار از این فرآیند جلوگیری میکند.
با حفظ تریپتوفان، مکمل آمینواسید حافظه کوتاه مدت و تواناییتان را افزایش میدهد. در طول رقابت، خصوصاً آنهایی که تمریناتشان چندین ساعت طول میکشد، این موضوع میتواند عاملی برای موفقیتشان باشد.
بدن ما توانایی از بین بردن عضلات و تبدیل آنها به انرژی را دارد. این اتفاق مخصوصاً در طول تمرینات قدرتی بسیار اتفاق میافتد یا در مواردی که شخص کالری مصرفیاش را کاهش داده؛ مصرف مکملهایی مثل BCAA میتواند بدن را از مصرف عضلات به عنوان منبع انرژی باز دارد.
آمینو اسید و پروتئین را به عنوان یک نیروی کمکی برای عضله سازی میشناسند؛ اما تحقیقات نشان دادهاند که آمینو اسید حتی برای عضلاتی که تمرین داده نمیشوند نیز میتواند مفید باشد. تحقیقی در دانشگاه سائوپائولو که در شمارهی ژوئن ۲۰۱۰ مجله "Muscle & Nerve" چاپ شده است، نشان داده که مصرف آمینو اسید لوسین در موشها از تجزیه عضلاتی که بی حرکت مانده بودند، جلوگیری کرده است. محققان توضیح دادهاند که لوسین، تاثیر ژنی که در دورههای عدم فعالیت، باعث شکست عضلانی میشود را کمرنگ خواهد کرد.
مکمل آمنیو اسید توانایی سنتز پروتئین عضلات را افزایش میدهد و از عضلاتتان محافظت میکند یعنی بعد از تمرین سریعتر بدن ریکاوری میشود یا به حالت اولیه بر میگردد و فراموش نکنید که استراحت و ریکاوری برای تناسب اندام مهم است. پس مطمئن شوید که ریکاوری کامل انجام شود، چون این موضوع در پیشرفتتان نقش حیاتی دارد.
وقتی خطر آسیب رسیدن به عضلات کاهش پیدا می کند و از طرف دیگر ریکاوری افزایش پیدا میکند، درد عضلات نیز محدود میشود که در نتیجه بعد از انجام تمرینات سخت، درد عضلات کمتر خواهد بود. در سال ۲۰۰۶، پژوهشی در مورد تأثیر مکمل آمینو اسیدی مشتمل بر ۹ آمینو اسید ضروری و ۳ آمینو اسید غیرضروری بر درد عضلات صورت گرفت، محققان دریافتند وقتی این مکمل در روزهای ریکاوری مصرف شد، باعث کاهش درد عضلانی شد. اما مصرف مکمل آمینو اسید قبل از ورزش و فوراً بعد از ورزش، از درد عضلانی کم نکرد.
اگر تمام مزایای جسمی و روانشناختی آمینواسید را در نظر بگیریم . نتایج باور نکردنی برایمان آشکار میشود. کارایی کلی بدن را بهبود میبخشد، بدن در انجام تمرینات بهتر عمل میکند و ذهنتان در رویارویی با یک اتفاق متمرکزتر است و بهتر عمل میکند. آمینو اسیدها به عضله سازی کمک کرده و جلوی تجزیهی عضلات را میگیرند، بدین ترتیب تودهی عضلانی ساخته خواهد شد.
تحقیقی که توسط موسسه تحقیقاتی غذایی "saga" صورت انجام شده است، بیانگر آن است که میزان VO2max (حداکثر اکسیژن مصرفی) زمانی که از مکمل آمینو اسید استفاده میشود، ببیشتر از زمانی بود که دارونما مصرف شده است. محققان به این نتیجه رسیدند که استفاده از مکملهای ایزولوسین، والین و لوسین، میتوانند ظرفیت ورزشکار در ورزشهای استقامتی را افزایش دهند.
با وجود فوایدی که مکمل آمینو اسید دارد، نباید آن را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید چرا که پروتئین، حجم کارکرد کلیهها را افزایش میدهد، چون سوخت و ساز پروتئین، سمومی تولید میکند که کلیه مسئول دفع آن خواهد بود؛ بنابراین مصرف زیاد پروتئین، میتواند بر کارکرد کلیه اثر منفی بگذارد.
همچنین بخوانید :
تغذیه کودک با شیر مادر تا چه زمانی؟
شیر مادر ماده غذایی است که نقش بسیار مهمی در تکامل جسمی و روحی کودک دارد ، به همین دلیل باید تا زمانی که بدن کودک به این مایع نیاز دارد ، به او شیر داده شود. اما کودک تا چه سنی به شیر مادر نیاز دارد؟ اکثر پزشکان بر این باورند که کودک تا پایان دو سالگی باید شیر بخورد. علاوه بر این از شیر گرفتن کودک هم در زندگی شما و هم در زندگی فرزندتان، مرحله مهمی به شمار می رود. شما باید خیلی با احتیاط این کار را انجام دهید تا به نوپای خود آسیب روحی وارد نکنید.
همه ی ما از مزایای شیر مادر مطلع هستیم به طوری که هر چه زمان شیر دادن به فرزند بیشتر باشد، او به همان اندازه از مواد مغذی موجود در شیر مادر بهره مند می شود. ضمن این که این مساله بعد معنوی هم دارد چون به واسطه ی شیر خوردن ارتباط عاطفی عمیقی بین مادر و فرزند شکل می گیرد. به همین دلیل در بعضی از جوامع مثل کشور خودمان توصیه می شود به بچه ها تا سن 2 سالگی هم شیر بدهند و برعکس در بعضی از کشورها بعد از 6 ماهگی دیگر بچه ها از شیرمادر تغذیه نمی کنند.
همچنین بخوانید : نکات خواندنی در مورد شیر مادر
پیشنهاد اغلب پزشکان، دادن حداقل یک سال شیر دادن به فرزند است. بعد از یک سال وقتی تصمیم گرفتید که او را از شیر بگیرید خیلی آهسته این کار را شروع کنید به طوری که مطمئن باشید فرزندتان نیازهای روحی اش را به شیوه ای دیگر به دست می آورد. به آهستگی این کار را انجام دادن برای خود مادر هم مفید است چرا که باعث می شود حالت دردناک داخل پستان های تان را بعد از شیر گرفتن کمتر احساس کنید. یکی از راه کارهای پیشنهادی محققان در آغوش گرفتن و بوسیدن بیشتر فرزندتان است.
یکی از راه هایی که مادران می توانند متوجه شوند بهترین زمان برای از شیر گرفتن فرزندشان چه زمانی است، دیدن صحنه های به دهان گرفتن چیزهای مختلف مانند اشیای اطراف است که حدودا از 6 ماهگی به بعد آغاز می شود.
راهکارهایی برای از شیر گرفتن کودک
پیش از آنکه کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید. این موضوع باعث می شود که برای ترک خوردن شیر مادر، مجبور به تحمل سختی های غذا خوردن با قاشق و چنگال نشود
یکی از وعده هایی که به فرزندتان شیر می دهید(وعده ای را انتخاب کنید که از درجه ی اهمیت کمتری برخوردار است) حذف کنید.
شروع به پیدا کردن برخی جایگزین های غذایی کنید. اگر کودک تان زیر سن 1 سال است، می توانید از مکمل های غذایی استفاده کنید و اگر بیشتر از یک سال دارد پیشنهاد ما استفاده از غذاهایی مانند غذاهای خودمان است.
محبت کردن یکی از موضوع های مهمی است که باید به آن بسیار توجه کنید. وقتی کودک تان را از شیر می گیرید از نظر عاطفی کمی دچار خلا می شود پس سعی کنید این فضای عاطفی را به وسیله بازی کردن با وسایل جذاب، گردش و تفریح مثلا پارک رفتن یا دیدن یک تئاتر بچگانه پر کنید.
برای از شیر گرفتن هیچ وقت با او مجادله نکنید یعنی اگر از هر راهی استفاده کردید اما باز هم کودک شما تمایل شدیدی به خوردن شیر داشت فعلا به او شیر بدهید تا پیدا کردن یک راهکار مناسب دیگر؛ چرا که اصرار ورزیدن به این کار در زمانی که نباید، باعث صدمه های روحی جبران ناپذیری در او می شود.
مادری که شیر خوبی دارد با توجه به تمامی مزایای شیر مادر، بهتر است تا سن دو سالگی شیر بدهد. این مساله در مورد فرزند دختر یا پسر فرق چندانی ندارد
همان طور که می دانید شیر خوردن فرزند شما یک عمل بسیار آرامش بخش برای او محسوب می شود؛ پس اگر در طول دوران از شیر گرفتن احیانا دچار وضعیتی شد که به محبت و آرامش بیشتری احتیاج داشت(به طور نمونه عمل خطایی انجام داده بابت این موضوع او را دعوا کرده اید یا حین دویدن، می افتد) شیر دادن را از او دریغ نکنید چون تبعات شیر ندادن در این حالت بیشتر است و ممکن است از نظر روحی در آینده آسیب پذیر شود.
در طول مدت زمانی که کودک تان را از شیر می گیرید امکان دارد به توصیه دیگران با شیشه به او شیر بدهید اما ما پیشنهاد می کنیم شب ها شیشه را در دهانش نگذارید چون باعث خراب شدن دندان هایش می شود. اگر هم احساس تشنگی کرد برای آب دادن از لیوان استفاده کنید نه شیشه شیر.
طی تحقیقات، پزشکان به این نتیجه رسیده اند که از شیر گرفتن کودکان بعد از یک سالگی آسان تر است چرا که غذاهای بیشتری هست که می توانید به عنوان جایگزین از آن استفاده کنید.
روند از شیر گرفتن کودک شما متغیر است و به عواملی مختلفی بستگی دارد اما از چند هفته در حداقلی ترین حالت تا 6 ماه در حداکثری ترین حالت خواهد بود و خیلی به این مساله بستگی دارد که فرزند شما از این موضوع خسته شده باشد و بتواند خودش را با شرایط جدید تطبیق دهد.
و نهایتا قانون خاصی که حتما باید در این سن خاص کودک تان را از شیر بگیرید نوشته نشده است. در این مورد کمی به حس های تان هم اطمینان کنید.
برای این کار 3 هفته وقت بگذارید
تغذیه با شیر مادر می تواند سیستم ایمنی شیرخوار را تقویت کند بنابراین توصیه می شود تا آن جا که برای مادر مقدور است، مدت طولانی تری به کودکش شیر بدهد.
تا قبل از 12 ماهگی، کودک بعضی از مواد مغذی را از طریق غذاهای جامد دریافت نمی کند. توصیه می شود برخی از مواد غذایی را هم تا قبل از یک سالگی به کودکان ندهید. در هر صورت، تغذیه با شیر مادر باید تا پایان یک سالگی حتما ادامه پیدا کند.
بعد از یک سالگی کودک می تواند با فنجان یا لیوان مخصوص مایعات بنوشد. بیشتر متخصصان کودک و حتی روان پزشکان به مادران توصیه می کنند یک و نیم تا 2 سال به بچه شیر بدهند و زمانی که تصمیم گرفتند کودک را از شیر بگیرند، این کار را به تدریج انجام دهند. بهتر است برای متوقف کردن این کار، 3 هفته وقت اختصاص دهید.
اگر چه در برخی از کودکان بعد از قطع شیردهی دوره های بی قراری و گریه کردن وجود دارد اما والدین به خصوص مادران عزیز نباید نگران باشند زیرا این مشکل با گذشت زمان حل می شود
ابتدا زمانی که کمترین شیر را در سینه دارید(حوالی غروب) کودک خود را با یک وعده غذایی جامد یا مایعات دلخواه مشغول کنید و وعده شیر را حذف کنید. یکی، دو روز بعد، یک وعده دیگر روزانه را حذف کنید. به مرور بدون این که کودک را تحت فشار بگذارید وعده های روزانه را طوری حذف کنید که این کار برای هر دوی شما رضایت بخش باشد.
بهترین روش از شیر گرفتن کودکان این است که این فرآیند باید به طور تدریجی انجام شود و در یک دوره یک ماه تا 45 روزه، به کودک فرصت دهیم تا بتواند با این موضوع کنار بیاید. نکته بسیار مهم این است که رفتن کودک به سمت سینه مادر عمدتا به دلیل رفع نیازهای غذایی و تغذیه ای نیست، زیرا وقتی کودک در سن دو سالگی قرار دارد، برای رفع نیازهای غذایی خود از مکمل های غذایی استفاده می کند و در واقع کشش کودک به سمت مادر در آن سنین اغلب برای رسیدن به آرامش است.
زمانی برای از شیرگرفتن بچه ها
بهترین سن برای از شیرگرفتن کودکان، دو سالگی است. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، توصیه می شود کودک را به تدریج از شیر بگیرید. به این صورت که در طول روز میزان دسترسی کودک به سینه مادر کمتر شود. مثلا مادر لباس های بادی یا لباس هایی که دسترسی کودک را به سینه مادر کمتر می کند، بپوشد یا ساعتی از روز در خانه حضور نداشته باشد.
پس از این که به تدریج در طول روز میزان شیردهی کمتر شد، بهتر است شیردهی در شب نیز کاهش یابد. البته به طور طبیعی، کودکان شیرمادرخوار، به شدت به شیر مادر وابسته هستند و از حدود یک سالگی به بعد معمولا به محض بیدار شدن در شب، مادر سینه اش را که منبع اطمینان و آرامش برای کودک است، در دهان وی می گذارد که به نوعی نقش پستانک برای کودک پیدا می کند بنابراین وابستگی به سینه و شیر مادر طبیعی است. این مساله باعث می شود که مادر خواب راحت و کافی نداشته باشد و میزان و دفعات شیر خوردن کودک زیاد است.
مادرانی هم که به تدریج موفق نشده اند شیردهی را متوقف کنند باید این کار را به صورت ناگهانی انجام دهند. مثلا با سیاه کردن سینه یا چسب زدن روی آن شاید بتوانند حواس کودک را پرت کنند. مادری که تصمیم به این کار می گیرد، باید قاطعیت داشته باشد. اگر در دوره قطع شیردهی، به دلیل بی تابی یا از سر دلسوزی در یک نوبت به کودکش شیر دهد، به هدفش نمی رسد. اگر چه در برخی از کودکان بعد از قطع شیردهی دوره های بی قراری و گریه کردن وجود دارد اما والدین به خصوص مادران عزیز نباید نگران باشند زیرا این مشکل با گذشت زمان حل می شود. بهتر است در مواقعی خاص برای کودک برنامه خاص بیرون رفتن و بازی کردن در خانه یا استفاده از بازی های آموزشی یا اسباب بازی برای سرگرم کردن کودک در نظر گرفت تا شیرخوردن را فراموش کند.
اگر رفتار مادر با کودک محبت آمیز و عاشقانه باشد به طور تدریجی این نیاز در کودک حل می شود، اما زمانی که فضای خانه برای کودک متشنج باشد و حال وی خوب نباشد، او تنها راه برای رفع نیازهای روانی و رسیدن به آرامش را تغذیه از سینه مادر می داند و در برخی مواقع پستانک نیز این نقش را برای کودکان ایفا می کند.
کاغذ دیواری جدید و شیک
جدیدترین مدلهای کاغذی دیواری
مدل کاغذ دیواری پذیرایی
مدل تزئین دیوار منزل با کاغذ دیواری شیک
کاغذ دیواری بسیار شیک
کاغذ دیواری مناسب پذیرایی
طرح متفاوت از کاغذ دیواری لاکچری
کاغذ دیواری پذیرایی
مدل متفاوت از کاغذ دیواری پذیرایی
کاغذ دیواری لاکچری
جدیدترین مدلهای کاغذ دیواری
شیک ترین مدلهای کاغذ دیواری
کاغذ دیواری های شیک برای اتاق پذیرایی
همچنین ببینید:
دکوراسیون تزئین شومینه
مدل پرده پذیرایی
دکوراسیون ال شکل